Vad betyder IT och telematik för dyslexi? - Lindström, Jan-Ingvar (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Funktionshinder leder ofta - men inte alltid till ett handikapp. Handikapp kan överbryggas med tekniska eller andra hjälpmedel, men också genom en anpassning av miljön i vid bemärkelse. lnformationsteknik - IT - och telekommmunikationer spelar en allt viktigare roll i våra liv. En god egenskap hos dessa tekniker är flexibiliteten. för personer med funktionsnedsättningar., tex dyslexi, blir därför informationstekniken ett medel att komma förbi barriärer och ett sätt att från början göra samhället mera tillgängligt. men för att detta skall ske krävs resurser och ett engagemang från brukarna - även dem med läs- och skrivsvårigheter!