Charles Wright Mills och kritiken av den lösryckta empirin - Starrin, Bengt (Socialmedicinsk tidskrift, 2019)
För 60 år sedan gavs det ut en bok som räknas till en av de bästa sociologiböcker som någonsin getts ut. Den utmanade etablissemanget på sin tid men är lika aktuell idag som då. Charles Wright Mills, som författaren heter, angriper skoningslöst den tilltagande användningen av kvantitativa metoder inom samhällsvetenskap vilket rycker loss företeelser ur sitt sammanhang och gör att man inte förstår samspelet mellan individ och samhälle.