Förvånande (?) enkätsvar från ungdomar som genomgått autolog benmärgstransplantation - Arvidson, Johan (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Med utgångspunkt från svaren på ett frågeformulär diskuteras samhällets syn på dem som botats från cancersjukdom i barnaåren. Den refererade undersökningen är del av en uppföljningsstudie av dem som i Uppsala genomgått autolog benmärgstransplantation (ABMT) som barn (<18 år).