Epidemiologins behov av antropologin - Faller, Maj-Lis (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Behovet av att integrera traditionell epidemiologisk metodik med dess inriktning på kvantitativa universella orsaksmodeller med ett mer kvalitativt t ex antropologiskt betraktelsesätt har kommit att diskuteras allt mer. I följande artikel sammanfattas och diskuteras ett arbete kring denna problematik av Stephen J Kunitz (Disease and Social Diversity:The European lmpact on the Health of Non-Europeans, Oxford University Press, 1994). Kunitz har främst kombinerat medicinska och epidemiologiska samt antropologiska studier av navajo- och hopiindianerna.