Äldreomsorgen före och efter Ädelreformen - Johanssson, Lennarth (Socialmedicinsk tidskrift, 1997)
Äldreomsorgen i Sverige har dramatiskt ändrat karaktär, inriktning och omfattning under 1990-talets början. I denna artikel diskuteras denna utveckling, med både tillbakablickar och i ett dagsnära perspektiv. Artikeln är skriven av Lennarth Johanssson, dr med vet, specialsakkunnig i äldrefrågor på Socialstyrelsen, som tillika var ansvarig för Ädelutvärderingen.