Fysisk, psykisk och sexuell barnmisshandel - en del av kuratorns arbete på en barnklinik - Stibner, Inga Britt (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Fysisk, psykisk och sexuell barnmisshandel är något som varje kurator på barnklinik/barnavdelning förr eller senare tvingas arbeta med. Det är mycket ofta ångestladdat och kräver goda kunskaper och en väl utarbetad samarbetsförmåga. Misshandel sker i alla åldrar och i alla socialgrupper.