Miljöförstöringen leder till sjukdom: Läkarnas tystnad alibi för passivitet - Robert, Karl-Henrik (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Artikeln ger en rad exempel på hur miljöförstöringen leder till ohälsa. Den medicinska sakkunskapen får aldrig nöja sig med att studera sambandet mellan dagens sjuklighet och gårdagens miljöförstöring utan måste intressera sig för de globala konsekvenserna iframtiden av dagens kränkningar av villkoren för liv. Artikeln är tidigare publicerad i Läkartidningen 1993, volym 90, nr 19.