EU och folkhälsofrågor - Wramner, Bengt (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
På vilka sätt kan EU spela roll, positivt och negativt för folkhälsan i Europa ? Kommer det svenska EU-medlemskapet att innebära risker för försämrad hälsa för stora grupper människor eller ger det istället bättre möjligheter till en gynnsam folkhälsoutveckling för svenskarna i ett helhetsperspektiv ? I denna artikel ger Bengt Wramner en översikt av historiken från Kol- och Stålunionen till dagens Europeiska Union och försöker belysa för- och nackdelar ur svensk folkhälsosynvinkel av EU i sig själv och av det svenska medlemskapet.