Europe Against Cancer: - Ett europeiskt samarbete för att minska cancersjukdomars verkningar - Holm, Lars-Erik; Einhorn, Jerzy (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Detta EU-program prioriterar fyra huvudområden, nämligen åtgärder mot tobaksbruk, alkoholkonsumtion och felaktiga kostvanor, hälsoinformation till ungdomar via skolorna samt till allmänheten, utbildning av vårdpersonal samt forskning om bakgrundsfaktorer till cancer och om effekter av prevention.