Strategier och huvudbudskap för allergiförebyggande arbete - Sävenstrand Rådö, Inger; Andersson, Britta; Holm, Lars-Erik (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Den statliga allergiutredningen föreslog 1989 bl a ett omfattande uppbyggnadsarbete inom kommuner, landsting, myndigheter, organisationer och näringsliv när det gäller allergiprevention. Artikeln belyser detta uppbyggnadsarbete i form av Folkhälsoinstitutets allergiförebyggande program, vilket i huvudsak har en befolknings- och samhällsinriktad strategi. Riktlinjer för nätverksbygge, informationsspridning och olika nyckelgruppers roll beskrivs i artikeln. Avdelningsdirektör Inger Sävenstrand Rådö är programansvarig för Folkhälsoinstitutets allergiförebyggande program. Avdelningsdirektör Britta Andersson är verksam inom detta program och Lars-Erik Holm är generaldirektör för Statens Strålskyddsinstitut men var vid tidpunkten för skrivande av denna artikel medicinalråd och chef för Folkhälsoinstitutets Enhet får Miljö och Hälsa.