Befolkningsenkäter som instrument i miljöarbetet - Askerlund, Bengt-Erik; Pellmer, Kristina; Lindgren, Anders; Lindström, Åke (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Artikeln belyser användning av befolkningsenkäter som hjälpmedel vid kartläggning av karaktär och utbredning i befolkningen av hälsoproblem, som kan sättas i samband med omgivningsmiljön. Författarna ger också praktiska tips för den som planerar att utföra sådana enkäter. Artikeln utgör sammandrag av ett större projekt om befolkningsenkäter i miljöövervakningen med finansiering av Statens Naturvårdsverk, och hela detta projekt har till syfte att ingå i en handbok inom ämnesområdet.