Erfarenheter av att beställa tandvård - Koch, Bertil (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Uppdelning på beställare och utförare blir allt vanligare i kommuner och landsting. Inom tandvården har detta också börjat tillämpas. I Stockholms läns landsting har man gått längst med en särskild beställarenhet för tandvård - tandvårdsstaben