Vem ska leda sjukvården i framtiden? - Holmgren, Per Gunnar (Socialmedicinsk tidskrift, 1996)
Den bristande ledningsfunktionen är, det enskilt allvarligaste problemet för svensk sjukvård, med långt svårare följdverkningar än den mer uppmärksammade resursbristen