Allt viktigare få socialmedicinska team till socialtjänsten! - Halldin, Jan (Socialmedicinsk tidskrift, 2025)
Tisdagen 4 februari 2025 blev den Risbergska skolan i Örebro utsatt för den värsta masskjutningen i Sveriges historia. Mördarens motiv till dådet är fortfarande oklart. Det är nödvändigt att tidigt fånga in människor med uttalade våldsidéer som, om de genomförs i praktiken, riskerar andra människors liv och hälsa.