Utvecklingen hos barn med funktionshinder - Preisler, Gunilla; Ahlström, Margareta; Thorén, Agneta (Socialmedicinsk tidskrift, 1995)
Blinda eller döva barns utveckling liknar på många sätts k normala barns. Kommunikationen mellan föräldrar och barn utvecklas successivt till ett dialog liknande samspel, som ställer stora krav på föräldrars förmåga att avläsa barnens individuella uttryck. Videoåterkoppling kan fungera som ett viktigt stöd visar studier av docent Gunilla Preisler och doktoranderna Margareta Ahlström och Agneta Thoren vid psykologiskainstitutionen, Stockholmsuniversitet.