Sygefravaer som coping - Kristensen, Tage S (Socialmedicinsk tidskrift, 1995)
Tage S Kristensen är sociolog och seniorforskare vid Arbetsmiljöinstitutet i Köpenhamn. Hans forskning har särskilt koncentrerat sig till följande ämnen: psykisk arbetsmiljö, stress, hjärt-kärlsjukdomar och sociala skillnader i hälsa. Hans tre största forskningsprojekt har varit "Kvinnors arbetsmilö och hälsa", "Slakteri arbetarnas arbetsmiljö" samt "Arbetsmiljö och hjärt kärlsjukdomar". Han var under en lång rad år anställd vid Institut for Social Medicin, Köpenhamns universitet, där han undervisade i medicinsk sociologi.