Folkhälsans framtider - hot och möjligheter - Dahlgren, Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1995)
"Samhällets hälsopolitik 1994 - 2004" är titeln på en skrift av Göran Dahlgren, som utgivits av Socialstyrelsen, Folkhälsoinstitutet, Landstings- och Kommunförbundet, i samband med att ett nytt svenskt nätverk för folkhälsoarbete bildades i februari 1994 mellan företrädare för olika landsting och primärkommuner. Denna artikel bygger på den del av denna skrift som belyser olika samhällssektorers potentiella och faktiska betydelse ur ett folkhälsoperspektiv. Göran Dahlgren har under lång tid arbetat med folkhälsofrågor såväl i Sverige som internationellt, bl a som huvudsekreterare för den sk HS-90-utredningen och inom WHO. Dahlgren är f n chefsrådgivare i folkhälsofrågor åt SIDAs generaldirektör och f o m april 1995 i Folkhälsoinstitutets verksledning.