Skäl bakom individers beslut vid kort sjukfrånvaro - Synnerholm, Maria; Karlsson, Eiris; Söderback, Ingrid (Socialmedicinsk tidskrift, 1995)
Finns det skäl utöver själva sjukdomen som påverkar individens beslut att sjukanmäla sig? Vilka skäl påverkar individens önskan om återgång i arbete vid kort sjukfrånvaro? Dessa frågor ställs i artikeln.