Att åldras på gott och ont - Winqvist, Marianne (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Följande framställning syftar till att belysa de äldres livsvillkor genom att presentera några teorier som behandlar åldrandets innebörd. För att kunna uppnå förståelse för de äldres situation och för att i enskilda fall lyckas med interventioner av olika slag, poängteras värdet av ett livshistorieperspektiv samt teoretisk anknytning. Artikeln avslutas med en diskussion om för- och nackdelar med risktagande.