Hallonsaft - Johansson, Ann-Margret (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
I denna personliga essä av Ann-Margret Johansson möter vi en människa som upplevt vikten av att bli tagen på allvar, som upplevt hur det är att ta emot allvarliga besked, hur rädslan kan omvandlas till kraft och hur hon tar till sig hoppet. På ett både konkret och uttrycksfullt sätt beskriver hon hur patientens verklighet är en helhet av stormande känslor och sociala relationer, existentiella frågor och kamp mot svår sjukdom.