Sjukgymnasten och det inkontinenta barnet - Wennergren, Hild (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Kiss-skola för inkontinenta barn utan neurologiska avvikelser startades 1991 av sjukgymnasten Hild Wennergren på Ekhaga Regionhabilitering i Linköping. Barnen undervisas i små grupper och får lära sig när och hur de skall kissa. Preliminära resultat visar att av de 87 barn som hittills gått i kiss-skolan i 3-6 månader har 62 barn (71%) blivit markant förbättrade eller helt kontinenta. De övriga barnen behövde även annan behandling som el-stimulering, farmaka eller bäckenbottengymnastik. Som ett led i att utveckla bäckenbottengymnastiken för barn, utvärderade artikelförfattaren hudelektromyografi (EMG) som ett lämpligt mätinstrument till att studera bäckenbottens muskelarbete hos barn. Detta resulterade i en licentiatavhandling om olika utgångsställningars inverkan på bäckenbottens avslappning.