Livsvillkor, kulturella normer och levnadsvanor - Brännström, Inger (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
När det gäller problematiken kring möjligheterna att bryta levnadsvanor som kan leda till ohälsa redovisas här en bearbetad version av Inger Brännströms föredrag vid symposiet. Brännström är forskare vid Institutionen för Epidemiologi och Folkhälsovetenskap, Umeå universitet, där hon i november 1993 försvarade sin avhandling om utvärderingen av Norsjöprojektet. I nästa artikel kommenterar Finn Kamper Jörgensen hennes inlägg.