Kampen med att bära en svår sorg - Allgulin Sjölin, Karin (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Karin Allgulin Sjölin är leg sjuksköterska och fil kand och har sin tjänst som universitetsadjunkt vid vård lärarutbildningen, Uppsala universitet. Hon berättar i sin artikel om dottern Angelica som föddes död 1985 och om den långa väg som hon och hennes man har färdats för att bearbeta sorgen.