"Jeg har set dine tårer" (2. Kongebog 20, 5): Om sorg- og krisearbejde i kirkeligt regi - Sönderbo, Susanne (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Susanne Sönderbo är psykolog och sorgeterapeut och som sådan verksam i Köpenhamn vid De Samvirkende Menighedsplejer, både med enskilda terapier och sorggrupper samt med undervisning av lekmannamedarbetare inom den danska folkkyrkan och med arbetshandledning. Hon har utöver sin psykologiska skolning också läst teologi i Tyskland ett par år. Hennes artikel anknyter nära till frågor som Astrid Andersson Wretmark bearbetat om den plats som vrede och protest borde få ha, exempelvis i riter för dödfödda och tidigt födda barn. Hon har bl a publicerat en bok med titeln "Omfavn livet - midt i livet." Artikel är från Kritisk forum for praktisk teologi nr 47, 1992.