Problematisk sorg med identifikation - Wretmark, Gerdt (Socialmedicinsk tidskrift, 1994)
Redan 1959 publicerade Gerdt Wretmark "A Study in Grief Reactions". Han var då överläkare vid psykiatriska kliniken i Linköping, där han sedan under åren 1971-1985 var professor i psykiatri. Som emeritus är han privatpraktiserande psykiater i Visby. Hans fallbeskrivning av sorg med identifikation är på visst sätt en vidareutveckling av tankar som antytts i det tidigare arbetet. Colin Murray Parkes, som han refererar till, har nämnt att det var just Wretmarks arbete från 1959 som inspirerade honom att bedriva forskning inom ämnesområdet sorg och sorgereaktioner