Hälsofostran i skolan - en analys ur ett lärarperspektiv - Svedbom, Jörgen (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
Skolan tar hand om alla barn och ungdomar under den period, då deras livsstil formas. Det är därför viktigt att skolan kan erbjuda en hälsofrämjande miljö. Jörgen Svedbom, som är högstadielärare i naturorienterande ämnen,ger här en bild av aktuella tendenser inom skolans hälsoundervisning. Särskilt betonas risken för att skolan ska förstärka sociala skillnader i hälsa.