Forska tillsammans! - En introduktion till participatory research - Starrin, Bengt; Lundberg, Bertil (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
Är det möjligt att demokratisera forskningen? Kan man forska tillsammans med människor i stället för att forska om dem? I den här artikeln diskuteras den deltagarstyrda forskningstraditionen och dess möjligheter i ett lokalt FoU-arbete.