FoU-verksamhet inom primärvården - nuläge och framtid - Svensson, Tomas (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
I Sverige finns sedan ett antal år tillbaka en rad enheter för lokal forskning lokaliserade inom primärvården. Enheterna har tillkommit i samband med att primärvården byggts ut. I dagsläget är primärvården inne i en ny omstruktureringsfas och artikeln försöker kartlägga verksamheternas nuvarande inriktning och framtid.