Att bygga upp en forskningsmiljö i socialtjänsten - Gaunt, David (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
FoU-enheter utanför universitietsmiljöerna har ofta ett lågt symbolvärde i forskningssammanhang. Trots att dessa miljöer ofta visat sig vara kreativa och nydanande måste de arbeta ur ett underläge och får ofta slåss för sin existens. David Gaunt, docent i historia och forskningsledare vid Socialtjänstens FoU-byrå i Stockholm, diskuterar här FoU-byrån som forskningsmiljö. Närheten till problemen och människorna utgör den stora fördelen med denna inrättning. Svårigheten att skapa en kontinuitet i FoU-arbetet ses som det stora problemet.