Individuell tilldelning av hemtjänst - Axelsson, Runo; Nordestedt, Bo; Vinnerljung, Bo (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
Denna artikel beskriver en undersökning av skillnader i biståndsbedömning inom hemtjänsten i Helsingborgs kommun. Undersökningen visar att det förekommer stora skillnader, men att dessa endast i begränsad utsträckning kan hänföras till olika distrikt utan framför allt hänger samman med skillnader mellan individuella handläggare inom kommunen. Resultaten jämförs avslutningsvis med en liknande studie av socialbidrag som nyligen har publicerats