Köns- och klasskillnader i psykiskt välbefinnande: En undersökning av finländska ungdomar - Eriksson, Maria; Lahelma, Eero; Rahkonen, Ossi (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
Inom ramen för ett forskningsprojekt om social ojämlikhet i hälsa, har köns- och klassolikheter i det psykiska välbefinnandet hos finländska ungdomar undersökts. Materialet för undersökningen var 15-24 åriga ungdomar ur den finländska levnadsnivåundersökningen år 1986. Det fanns tydliga könsskillnader i förekomst av psykiska symtom, men variationen enligt socialklass var liten. Dessa resultat stämmer överens med tidigare undersökningar som visat att klassvariationer i ungdomars hälsa i allmänhet är små.