Användning och nyttan av tekniska ADL-hjälpmedel studerat i en population av 76-åriga personer - Sonn, Ulla; Gosman Hedström, Gunilla; Grimby, Gunnar (Socialmedicinsk tidskrift, 1993)
Denna studie beskriver vilka tekniska hjälpmedel 76- åriga personer (n=595) har och använder i dagliga aktiviteter (ADL). Resultaten visar att 45% av populationen hade något hjälpmedel samt att hygienhjälpmedel och förflyttningshjälpmedel var vanligast. Användningsgraden var hög, 77% av hjälpmedlen användes ofta. Hjälpmedlen upplevdes som effektiva främst uttryckt som ökad säkerhet och/eller att svårigheten/ansträngningen i att utföra aktiviteten minskade. Denna rapport utgör delar av en artikel accepterad för publicering I Disability and Rehabilitation 1993. Sonn U, Grimby G. Assistive devices in an elderly population studied att 70 and 76 years of age.