Apoteksbolagets läkemedelsstatistik - Agenäs, lngegerd (Socialmedicinsk tidskrift, 1992)
Apoteksbolaget redovisar genom mätningar av försäljning och förskrivning av läkemedel hur läkemedelsanvändningen ser ut och förändras. Redovisningen görs för att tex finansiärer, myndigheter och läkemedelskommitteer skall kunna avläsa hur terapirekommendationer och läkemedelskommitterekommendationer följs, vilka läkemedel som förorsakar kostnadsökningar, hur stor användningen är av läkemedel för vilka