Metoder och problem vid utvärdering av primärvård: spelar det någon roll vilken väg vi tar? - Andersen, Ronald (Socialmedicinsk tidskrift, 1992)
Ronald Andersen är medicinsk sociolog och professor i hälso- och sjukvårdsadministration vid School of Public Health, University of California, Los Angeles. Han har sedan många år varit intresserad av svensk sjukvård och medverkat i jämförande studier av amerikansk och svensk sjukvård. Han deltog också i planeringen av forskningen inom Tierpsprojektet. I denna artikel diskuterar han övergripande metodproblem för utvärderingsforskningen om primärvård. Artikeln är översatt av Dagmar Lagerberg.