Etiska problem kring känsliga intervjuer - Beskow, Jan (Socialmedicinsk tidskrift, 2025)
Varken forskningsetiska debattböcker eller enskilda forskare har i någon större utsträckning diskuterat etiska problem vid intervjuer i känsliga intervjusituationer. Jan Beskow ger här en översikt över detta problemområde. Jan Beskow innehar en forskartjänst i samhällsinriktad suicidologi, bekostad av Forskningsrådsnämnden, FRN, Medicinska forskningsrådet, MFR, och försäkringsaktiebolaget Folksam. Han är verksam vid psykiatriska institutionen, Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.