Samverkan, förbättrad personalpolitik och låg sjukfrånvaro: En fallstudie från en byggarbetsplats - Hoxell , Bjarne; Lindström , Jörgen; Kjellgren, Eva; Salomonsson, Per (Socialmedicinsk tidskrift, 1992)
På en större byggarbetsplats i Borlänge har man vidtagit särskilda åtgärder för att försökahålla sjukfrånvaron nere. Dessa aktiviteter och deras resultat har studerats inom ramen för en fördjupningsuppgift under en huvudkurs i socialmedicin. Författarna studerade vid nämnda tillfälle vid medicinska fakulteten i Uppsala.