Friskvårdsvecka på vårdcentral: Att befrämja livsstilsförändring i hemmiljö, friskvårdssatsning på vårdcentral - Ödling, Håkan (Socialmedicinsk tidskrift, 1992)
Många patienter har de senaste åren haft förhoppning om att kunna ändra sina levnadsvanor via vistelse på hälsohem. Förväntningarna har ofta blivit uppfyllda under själva vistelsetiden,medan de uppnådda förändringarna, tex beträffande kost- och motionsvanor, varit svåra att bibehålla vid hemkomsten. I Västerbotten har personalen på Holmsunds vårdcentral genomfört två friskvårdsveckor på vårdcentral. Håkan Ödling, tillförordnad klinisk lärare, institutionen för allmänmedicin, Umeå, distriktsläkare Sven Ekesrydh, undersköterskorna Birgitta Bergqvist och Anita Gustafsson, disktriktsgymnast Karin Nilsson, sjuksköterska Inger Nystedt och distriktssköterska Siv Wännman var alla verksamma vid Holmsunds vårdcentral under projektets genomförande.