Erfarenheter från lokal primär prevention av alkoholproblem - Romelsjö, Anders (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Ett omfattande alkoholpolitiskt och alkoholpreventivt arbete sker i olika lokalsamhällen. På senare tid har bedrivits några projekt med vetenskapliga ambitioner. Dokumentationen från dessa är ofta svåråtkomlig, men har nyligen presenterats vid den första konferensen om "Experiences with Community Action Projects for the Prevention of Alcohol and other Drug Problems" Denna artikel beskriver några projekt, olika problem och möjligheter.