Kirsebergsprojektet - ett folkhälsoprojekt i en stadsdel i Malmö - Hanson, Bertil S; Larsson, Stig (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Kirsebergsprojektet är ett folkhälsoprojekt i en stadsdel i Malmö. Projektet bygger dels på den svenska folkrörelsetraditionen och dels på den anglosaxiska traditionen "Community organization". Ett av delprojekten är inriktat på alkohol och det övergripande målet är att reducera den genomsnittliga alkoholkonsumtionen i befolkningen med 25 % fram till år 2000 för att förebygga uppkomsten av olika alkoholskador och alkoholberoende. Artikeln redovisar bakgrund, uppläggning och erfarenheter från de första 1,5 årens arbete.