En aidsläkarkarriär - Pehrson, PehrOlov (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
HIV/aids påverkar patienterna liksom deras vårdare. För PehrOlov Pehrsons del från svårigheten att acceptera det första fallet av aids i Sverige, över år som krävde ett fullständigt engagemang till ett stadium av utbrändhet och annorlunda sysselsättning. Låt oss inte bara se sjukdomen som ett problem, som ter sig svårt att lösa och som kostar mycket pengar, utan låt oss ta tillvara lärdomarna från patienter, anhöriga, personal och frivilligorganisationer.