Specialvårdsresurser för de domstolsöverlämnade - Elton, Martin (Socialmedicinsk tidskrift, 2025)
Ett bättre samarbete mellan allmänpsykiatrin och rättpsykiatrin skulle befrukta båda sidor och ge fördelar för alla parter inte minst för alla häktade som måste vänta länge på rättpsykiatrisk under sökning, hävdar psykiatern Martin Elton. Efter ett 20-tal år som allmänpsykiater är han sedan ett par år verksam, i Linköping, inom en region baserad rättspsykiatrisk verksamhet i sydöstra sjukvårdsregionen där resurser vid en statlig rättspsykiatrisk station koordineras med en lands tingsdriven enhet för vård. Han har också en flerårig erfarenhet som läkarledamot i utskrivningsnämnd.