Biologisk medicin - en översikt - Lindahl, Olov (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Den biologiska medicinen framhålls stå på en bättre logisk och vetenskaplig grundval än konventionell medicin, vars behandling huvudsakligen manipulerar symtom och ej påverkar sjukdomens orsaker. Professor em Olov Lindahl, chefredaktör för Swedish Journal of Biological Medicine, redovisar grundprinciperna för biologisk medicin. Och berör kontroverserna över bevisen för medicinsk behandling.