Traditionell kinesisk akupunktur vid angina pectoris: Randomiserad cross-over studie - Richter, Arina; Herliz, Johan; Hjalmarson, Åke; Dragin, Boris (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
Angina pectoris, kärlkramp, är en lämplig modell för utvärdering av akupunktur då patientens subjektiva värdering kan vägas mot mer objektiva mått på behandlingseffekter. I denna metodologiskt välgjorda studie prövas ansatsen av doktorerna Arina Richter och Johan Herliz och professor Åke Hjalmarson, Medicinkliniken I, Sahlgrenska sjukhuset samt Boris Dragin, akupunktör vid Boris Akupunktörklinik, Göteborg. Akupunktur kan utgöra ett komplement till medicinsk och kirurgisk behandling av kärlkramp.