Ortopedisk medicin i praktiken - exemplet Alfta Rehabcenter - Eriksson, Carl-Gunnar (Socialmedicinsk tidskrift, 1990)
När Ruth och Jern Hamberg för 25 år sedan började den verksamhet som utvecklats till Alfta Rehabcentra innebar det ett avsteg från den etablerade vården. Nytänkandet som utvecklades baserades på ortopedisk medicin, vegetarisk kost och en aktiv pedagogik. Artikeln baseras på ett besök på det välutrustade rehabiliteringscentrat, som är ett gott exempel på utveckling baserad på humanism och professionalitetanser