Att få tillfällig flyktingförläggning i sitt primärvårdsområde - Mölstad, Sigvard (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
På slussförläggningen i Höör med plats för 120 flyktingar passerade under en åttamånaders period 800 flyktingar från 40 olika nationer. Primärvården fick i uppgift att sköta flyktingarnas akutsjukvård. Distriktsläkare Sigvard Mölstad i Höör gjorde en kartläggning om hälsoproblemen som här presenteras. Artikeln avslutas med råd till distriktsläkare som blir ansvariga för "slussförläggningar’ ’.