Om misärernas spridning - det samtida samhällets karaktärsdrag - Castro, Paula Bustos; Lindbladh, Eva (Socialmedicinsk tidskrift, 1998)
Det finns tusen skäl att uppmärksamma Bourdieus arbete om misärens uttryck, orsaker och spridnings potential. Ett av dessa är det sorgliga faktum att La misere du monde kan definieras som en marginaliserad diskurs om samhällets förändringsprocesser.