Tobak, cancer, prevention: Strategier i Stockholms läns Cancerpreventiva Program (SCPP) - Tillgren, Per; Haglund, Bo J A; Holm, Lars-Erik (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Inom Stockholms läns landsting pågår sedan flera år utveckling och genomförande av ett cancerförebyggande program. I detta arbete tillämpas en samhällsinterventiv modell för genomförande av åtgärdsprogram för kost-, tobaks- och solvanor. På tobaksområdet har det cancerförebyggande arbetet integrerats med ett särskilt åtgärdsprogram för rökfri miljö och minskat tobaksbruk i Stockholms län.