Social utblick: Skall svensk välfärdspolitik "harmoniseras"? - Borg, Arne (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Det finns en fråga som i allt högre grad börjar syssel sätta det svenska folket. Det är frågan om Sveriges förhållande till den europeiska gemensamma marknaden, EG. För det mesta handlar den diskussionen om nödvändigheten av att det svenska näringslivet anpassar sig till vad som gäller för näringslivet ute i Europa och om de risker som föreligger om vi isolerar oss. Någon enstaka gång får diskussionen en annan vändning. Det är då någon börjar tala om "den sociala dimensionen". Hur går det med den svenska välfärden om vi ansluter oss till EG?