Kroniskt handikapp och välbefinnande - Persson, Lars-Olof; Berglund, Kåre; Montgomery, Henry (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
Den egna förmågan till anpassning är förmodligen den allra väsentligaste tillgången en människa förfogar över när hon drabbats av ett svårt handikapp. Trots detta vet vi alltför lite om hur handikappade klarar att leva ett tillfredställande liv trots sin fysiska begränsning. Ett angeläget forskningsområde är därför vilka personliga re surser, egenskaper och mentala strategier som kan främja välbefinnandet hos handikappade.