Minnesstörningar efter subarachnoidalblödning - Rönnberg, Jerker; Larsson, Christer (Socialmedicinsk tidskrift, 1989)
I en neuropsykologisk studie på 224 patienter med subarachnoidalblödning fann man karakteristiska minnesstörningar. Patienternas subjektiva minnesbesvär stod dock inte i proportion till de objektivt uppmätta störningarna. Implikationer för minnesträning diskuteras. Projektet utförs i samarbete mellan Institutionen för Pedagogik och Psykologi, Universitetet i Linköping och Neuroradiologi, Neurokirurgi, Kirurgi och Rehabiliteringsmedicin, samt den Psykologiska Institutionen vid Umeå Universitet.